5 lucruri pe care trebuie să le știi despre statul la plajă
5 lucruri pe care trebuie să le știi despre statul la plajă

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre statul la plajă



Puține sunt subiectele despre care se regăsesc mai multe informații controversate, dar printre acestea se numără statul la plajă. Am colectat 5 idei interesante, pentru ca tu să te poți bucura în siguranță de razele strălucitoare și vibrante ale soarelui!


1. Pielea are „memorie”

Din păcate, arsurile solare nu sunt ca o boală simplă pe care o vindecăm și de care uităm după aceea. Dacă pe parcursul vieții tale ți s-a întâmplat să te arzi sever la soare, astfel încât să îți apară bășicuțe dureroase, iar mai apoi te-ai decojit destul de urât, atunci, trebui să știi că pielea ta își amintește de aceste incidente. Ce înseamnă mai exact acest lucru? În cazul în care te vei alege cu nou astfel de accident la soare, atunci regenerarea pielii nu va începe de la zero, va dura mai mult, te va copleși mai tare și este mai probabil să îți apară leziuni maligne pe piele. Arsurile solare severe suferite în copilărie se iau în considerare de numărate ori mai mult. Bineînțeles, nu trebuie să intri în panică, îți sugerez să ai întotdeauna la tine o cămașă de in, cu mâneci lungi, albă ca zăpada, pe care o poți îmbrăca dacă simți că începe să te ardă soarele. Dacă pielea ta este sensibilă și arsurile solare reprezintă o problemă constantă pentru tine în timpul verii, atunci evită expunerea directă la soare și participă anual la screeningul ce detectează cancerul de piele.


2. Cură naturală cu vitamina D

Soarele ajută organismul la producerea vitaminei D, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să te întinzi la soarele arzător. Îți sugerez să stai la soare timp de zece minute în primele ore ale dimineții, neapărat înainte de ora 10 dimineața, fapt care îți va ajuta organismul să se trezească și va demara sinteza vitaminei D. Totuși, ar trebui să știi că simplele razele solare nu pot oferi corpului suficientă vitamină D, deoarece este nevoie de timp pentru absorbție, iar cu un duș rapid acesta este spălată complet de pe piele, în timp ce utilizarea cremelor de protecție solară împiedică absorbția. Poate fi util să consumi și alimente care conțin vitamina D sau să introduci în dieta ta zilnică și un supliment de vitamina D.


3. Stare de bine

Atingerea luminii soarelui pe pielea noastră și lumina în general, ne fac să ne simțim mai bine, conferindu-ne o stare mai bună de spirit. Dacă reușești să te bronzezi în mod natural și în siguranță, atunci acest fapt îți va stimula nu numai încrederea în sine, ci și spiritul tău va deveni mai optimist. În același timp, capul trebui protejat în mod constant de soare, să ai la tine întotdeauna o pălărie și încearcă să îți menții partea superioară a corpului întotdeauna la umbră.


4. Efect de înfrumusețare a pielii

Probabil ai observat deja faptul că după o vacanță la plajă, pielea ta pare a fi reînnoită. Lumina soarelui și apa sărată au un efect ușor dezinfectant și de exfoliere blândă, iar acest lucru poate ajuta la vindecarea temporară a unor probleme de piele, cum ar fi eczema, psoriazisul sau acneea. Îți sugerez la sfârșitul unei zile, după dușul de seară, să aplici pe pielea ta umedă ulei organic de cocos extra virgin Manna. Nu uita nici de părul tău, întrucât sub influența soarelui poate deveni uscat sau fragmentat. Masează ulei de argan în părul tău umed, doar șters cu prosopul, iar suvițele tale aproape că vor renaște! Îți poți înfrumuseța pielea, de asemenea, și în timpul zilei: pulverizează pe pielea corpului tău apă florală Manna, atunci când căldura devine insuportabilă, întrucât te vei revigora, reîmprospăta, iar aroma fermecătoare îți va conferi o stare de bine.


5. Sensibilitate la chimicale

S-ar putea să nu crezi, dar există mai multe medicamente sau produse ce ajung în piele care nu cauzează alergii pe cont propriu, însă produc simptome extrem de neplăcute în urma expunerii la soare. Îți sugerez ca întotdeauna să ceri părerea și sfatul medicului tău, dar și să citești cu atenție informațiile furnizate împreună cu medicamentul respectiv, de ex. prospectul, pentru a afla dacă produsul poate provoca sensibilitate la lumina soarelui.



Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • de ce nu există crema de protecție solară perfect naturală? - blog

    De ce nu există crema de protecție solară perfect naturală?

    Multe dintre voi mă întrebați de ce printre gama de sortimente Manna, nu se numără și o cremă cu factor de protecție. Motivul este simplu: conform stadiului actual al științei și a tehnologiei, nu pot fi produse în mod natural substanțe care să fie atât incolore (ce nu lăsa urme albe pe piele), cât să ofere și o protecție solară formată din minimum două cifre. Iată câteva informații din culise și eventuale soluții!

    Vizualizează
  • rețete de îngrijire a pielii la domiciliu, pe bază de lavandă! - blog

    Rețete de îngrijire a pielii la domiciliu, pe bază de lavandă!

    Aroma lavandei reprezintă simbolul verii, o plantă minunată, bogată în uleiuri esențiale care încântă simțurile și ne înfrumusețează. Îți voi arăta câteva rețete minunate la domiciliu, a căror realizare te va relaxa, iar pielea ta va fi recunoscătoare pentru efectele sale!

    Vizualizează
  • te așteaptă surprizele festive manna! - blog

    Te așteaptă surprizele festive Manna!

    Acum este ziua de naștere a Mannei! Cea de-a noua. Avem atâtea de sărbătorit. Spre exemplu, pe Tine! Da, tu și alte persoane asemănătoare ție reprezentați comunitatea Manna. De aceea, ziua de naștere a Mannei se referă la valorile noastre comune.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe