De ce nu există crema de protecție solară perfect naturală?
de ce nu există crema de protecție solară perfect naturală?

De ce nu există crema de protecție solară perfect naturală?



Multe dintre voi mă întrebați de ce printre gama de sortimente Manna, nu se numără și o cremă cu factor de protecție. Motivul este simplu: conform stadiului actual al științei și a tehnologiei, nu pot fi produse în mod natural substanțe care să fie atât incolore (ce nu lăsa urme albe pe piele), cât să ofere și o protecție solară formată din minimum două cifre. Iată câteva informații din culise și eventuale soluții!

Se pot scrie studii complexe cu privire la relația dintre protecția solară și produsele cosmetice naturale, dar, dat fiind faptul că adevărata vară începe să revină în forță, îți voi prezenta pe scurt, motivele pentru care este atât de dificil să realizăm, produse cosmetice naturale cu factor de protecție solară.

Dimensiunea particulelor și capacitatea de protecție solară a agentului sunt strict legate în industria cosmeticii: cu cât dimensiunea particulelor este mai mică, cu atât este mai mare capacitatea de absorbție UV a produselor cosmetice date. Cu toate acestea, pentru a obține o valoare SPF semnificativă, adică 2 cifre, un anumit produs cosmetic ar trebui să conțină particule foarte mici, așa-numitele nanomateriale. Utilizarea acestor nanomateriale intră în conflict cu filosofia Manna, adică fără chimicale și pentru că insistăm asupra produselor cosmetice pure și naturale, pentru moment nu realizăm produse cu protecție solară.

Odată cu avansarea tehnologiei, tot mai mulți producători au început să comercializeze aceste nanomateriale, cum ar fi creme de protecție solară incolore care nu lasă pete albe pe piele și îmbrăcăminte.

Între timp, pentru a evita efectele dăunătoare ale soarelui, trebuie urmate câteva reguli de bază. De câte ori ai posibilitatea, evită să te expui la soare direct ziua, între orele 11 și 16 și nu îți expune corpul la stres chimic. Gândește-te că toate acele substanțe pe care le aplici pe pielea ta, se vor absorbi direct în sânge, așadar nu este deloc indiferent ce anume folosești.

Dacă totuși nu poți evita protecția solară cu un număr mai mare de nanoparticule, deoarece te pregătești de plajă sau ești obligată să petreci prea mult timp în soare prin oraș, atunci merită să acorzi atenție câtorva aspecte:


1. UVA și UVB

Este important să știi că radiația UVB poate provoca în cele din urmă cancer de piele, în special în acea zonă a corpului care este expusă în mod constant la lumina soarelui. Razele UVA pot fi, de asemenea, dăunătoare, provocând îmbătrânirea prematură a pielii și deteriorarea fibrelor de colagen. Este important să știi că și lumina reflectată de pe suprafața apei conține raze ultraviolete, caz în care doza se multiplică, deci ar trebui să acorzi o atenție sporită protecției pielii.


2. Evită protecția solară rezistentă la apă

Multe creme de protecție solară sunt prezentate ca fiind rezistente la apă, dar dacă petreci în apă o perioadă mai îndelungată de timp, atunci aceste creme nu vor rămâne pe piele, ci se vor spăla în apă. Numeroasele substanțe chimice sunt resimțite în mediul sălbatic al apelor naturale, așadar, ar trebui să acorzi o atenție sporită în ceea ce privește alegerea protecției solare.


3. Hidratează-te

Modul în care îți îngrijești pielea după expunerea la soare, este cel puțin la fel de important precum îngrijirea acesteia în timpul plajei. La sfârșitul unei zile toride de vară, pielea este aproape însetată după un pic de răsfăț. Îți recomand ca, după duș, să aplici puțin unt de shea Manna, în special untul Manna Organic sau pe cel Premium, complet inodor (cu miros specific), astfel încât pielea ta să nu rămână iritată după o zi lungă la soare. Pentru față, utilizează crema de față Manna îmbogățită cu acid hialuronic. În momentul de față, nu sunt disponibile, dar dacă ai stocat în luna martie cremele-spumă Manna, atunci scoate din frigider specialitatea din unt de cacao și ulei de cocos și răsfață-ți pielea din cap și până în picioare.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe