5 lucruri pe care să nu le foloseşti pe pielea sensibilă
5 lucruri pe care să nu le foloseşti pe pielea sensibilă

5 lucruri pe care să nu le foloseşti pe pielea sensibilă



Citind scrisorile şi mesajele voastre, mi se pare că lumea e plină de persoane cu pielea sensibilă. Specialiştii susţin că acest lucru e puţin probabil. Mai degrabă, oamenii folosesc tot mai multe cosmetice şi chimicalele folosite în industria cosmetică provoacă simptome neplăcute la tot mai multe persoane.

Iar reacţiile de sensibilizare pot fi diverse. Mâncărimea, roşeaţa, urticaria, eczema, coşurile inflamate sau uscăciunea permanentă pot fi şi ele cauzate de componente specifice ale industriei cosmetice. E posibil ca brusc pielea ta să reacţioneze diferit la un produs pe care îl foloseşti de multă vreme. E important să ştii că recomandarea pentru pielea sensibilă sau menţiunea hipoalergenică de pe flacon nu reprezintă o garanţie absolută - toate cosmeticele pot sensibiliza pielea.
Deseori componentele artificiale sunt responsabile pentru probleme:


Parfumuri artificiale

Foarte multe persoane sunt sensibile la parfumurile artificiale care se regăsesc în aproape toate produsele cosmetice şi agenţi de curăţare şi detergenţi. Dacă începe să te doară capul cum intri într-o parfumerie, dacă simţi că nu poţi respira, dacă ţi s-a întâmplat ca pielea să te mănânce sau s-a înroşit după ce te-ai dat cu parfum, mai bine foloseşti cosmetice şi produse de curăţare şi spălare realizate cu uleiuri esenţiale naturale. Foarte rar e posibil ca unele persoane să fie sensibile şi la uleiurile esenţiale naturale din produsele cosmetice naturale. Dacă şi tu eşti în rândul lor, alege produse Manna fără parfum!


Produse împotriva coşurilor

Cosmeticele recomandate pentru tenul gras, cu coşuri sau acneic deseori sunt pline de chimicale puternice dezinfectante cu efect de descuamare. În special, produsele pentru adolescenţi conţin alcool, retinol sau acid salicilic care nu doar usucă puternic pielea, dar îi şi distrug stratul natural de acizi şi determină o secreţie de sebum şi mai intensă în loc să faciliteze funcţionarea echilibrată.


Conservanţi

Fiecare produs cosmetic lichid pe bază de apă conţine un conservant, însă nu e totuna ce fel de conservant. Majoritatea cremelor de faţă, loţiunilor de corp, gelurilor de duş şi deodorantelor conţin aditivi care pot provoca iritarea pielii la persoanele sensibile. Unii conservanţi sunt deosebit de nocivi şi nu doar pentru piele.


Agenţi de spumare

Despre SLS şi SLES ţi-am scris ultima oară aici. Gelurile de duş, loţiunile tonice, şampoanele care conţin derivaţi sulfatici pot cauza uscăciune permanentă a pielii, coşuri, mătreaţă, mâncărimea ochilor, ba chiar şi căderea părului. Dacă poţi, evită să le foloseşti, dar nu îţi va fi uşor. Sodium Lauryl Sulfate sau Ammonium Laureth Sulfatesunt denumiri menţionate probabil pe primele locuri în lista de ingrediente ale cosmeticelor din comerţ.


Produse de machiaj

Fardurile care conţin talc, acuzat frecvent de efect carcinogen, sau pudra de mica din cosmeticele minerale pot cauza şi ele iritări ale pielii. Trebuie să ştii că cele mai dese reacţii adverse ale pielii sensibile din zona ochilor sunt la fardurile de culoare albastră sau verde.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe