10 modalităţi de utilizare a ghimbirului
10 modalităţi de utilizare a ghimbirului

10 modalităţi de utilizare a ghimbirului



Trebuie să-ţi spun că sunt foarte fericită pentru că aceste legume rădăcinoase cu un aspect destul de obişnuit, dar cu multiple modalităţi de utilizare, se găsesc deja aproape peste tot. Originar în Extremul Orient, vestea acestui condiment a fost adusă în Europa de către Marco Polo din India şi Asia de Sud-Est.

Efectele benefice ale acestuia sunt cunoscute de mii de ani, dar şi ca simplu condiment acesta este prelucrat în nenumărate feluri datorită aromei sale proaspete şi unice. Din ghimbir se prepară bere de ghimbir (fără alcool) sau lichior, este un condiment popular în prăjituri dulci şi biscuiţi, însă se poate folosi versatil şi în supe sau preparate de carne.

Pe lângă uleiul esenţial aromat obţinut din acesta, ghimbirul uscat, măcinat, este o materie primă excelentă pentru produse cosmetice, întâlnită în două sortimente de săpun Manna.


Am adăugat puţin ghimbir şi la săpunul Manna Ta 2017săpunul cu ghimbir şi lapte de capră, ca să te încânte cu parfumul său, iar granulele să-ţi maseze blând pielea.

Pentru ce se utilizează ghimbirul?

  1. stări generale proaste, oboseală, îmbunătăţirea capacităţii de concentrare
  2. răceală, gripă, nas înfundat, tuse
  3. dacă ţi-e mereu frig şi ai extremităţile reci
  4. probleme digestive, greaţă
  5. îmbunătăţirea poftei de mâncare şi a digestiei
  6. prepararea unor balsamuri pentru afecţiuni articulare
  7. dureri menstruale
  8. diabet
  9. pentru reducerea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol
  10. în medicina tradiţională chineză, ghimbirul face parte din alimentele ce încălzesc, iar din acest motiv în multe locuri este utilizat ca şi afrodiziac, deoarece se crede că prin alimentarea „focului intern” al corpului, sporeşte şi pasiunea.
Cum să consumi ghimbirul?

În ceai
: se curăţă ghimbirul, pe urmă se taie rondele, după care se toarnă apă fierbinte peste acesta şi se lasă la răcit, apoi se îndulceşte după gust.

Băuturi răcoritoare
: se poate folosi zeama ghimbirului curăţat şi ras filtrată printr-o strecurătoare cu găuri mici. Se combină excelent cu citrice, frunze de mentă şi de busuioc.

În mâncăruri orientale consistente
: se căleşte ghimbirul curăţat şi mărunţit cu chili, usturoi şi alte condimente recomandate în reţete, îţi garantez că te va încălzi, şi curăţă şi căile respiratorii.

În prăjituri şi biscuiţi
cel mai des se foloseşte ghimbirul uscat şi măcinat, şi nici nu-mi pot imagina fursecuri mai bune ca cele cu ghimbir.

Consumat ca atare
: câteva bucăţi de ghimbir confiat sau ciocolata cu ghimbir pot fi un însoţitor foarte util dacă eşti predispusă la stări de greaţă.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



  • avatar
    • Madalina
    • 07-02-2017 16:57

    Mie imi place mult sa beau ceai de ghimbir seara,este putin picant si te incalzeste in serile reci de iarna :)
    Multumesc si pentru ideile pe care ni le-ai dat in acest articol.

    • Madalina
    • 07-02-2017 16:57

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe