
Vișinele: minunea antioxidantă a verii
Sigur ai auzit și tu despre corelația aceasta: cu cât mai închis la culoare este un fruct, cu atât este mai sănătos. Culorile roșu închis, mov, albastru închis și chiar aproape negru semnalizează că fructele au componente excepțional de sănătoase. Una dintre „plantele magice„ cele mai ușoare de obținut este vișina. Din păcate nici pe departe nu este atât de populară, pe cât este de sănătoasă, dar pentru că are un gust acru pronunțat, este un component extraordinar pentru sirop, șerbet și prăjituri.
De ce este atât de special?
Din cauza combinației unice de antioxidanți, mulțumită cărora ajută la menținerea sănătății venelor, la ușurarea problemelor de varice, poate scade riscul de boli cardiovasculare, și este un antiinflamator, chiar și efectele sale regenerative au fost dovedite. De-a lungul experimentelor, prin care aceste efecte benefice au fost dovedite, participanții au fost rugați să consume doar un pahar de suc de vișine pe zi, timp de patru săptămâni.
Pe lângă acestea, vișinele au și efecte benefice asupra digestiei, și de curățarea sângelui, pot chiar să ajute la vindecarea bolilor catarale prin conținutul său de vitamina C.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta