Probiotice naturale
probiotice naturale

Probiotice naturale



Ne preocupăm de acestea în special atunci când suntem bolnavi sau trebuie să luăm medicamente, dar probioticele ne pot afecta în mod pozitiv starea de spirit, de la o reglare a digestiei și până la bunăstarea noastră generală. Să vedem cele mai bune probiotice naturale!

Despre probiotice se discută mult în ultima vreme, dar nu întâmplător. În ultimii ani, s-a accentuat din ce în ce mai mult promovarea sănătății. Dar ce anume sunt mai exact probioticele și de ce sunt utile pentru organism? Îți poți imagina probioticele ca fiind o fortificație ce se regăsește în colon, ce luptă pentru a contracara efectele dăunătoare sănătății cauzate de bacteriile neprielnice, care pătrund în intestin.

Dacă nu există o cantitate suficientă de probiotice în organism, flora intestinală se va deteriora, iar nutrienții nu mai sunt absorbiți corespunzător, provocând o serie de simptome cum ar fi balonarea, diareea sau constipația, gazele intestinale și o stare generală de slăbiciune.

Când ar trebui să bănuieşti că ai o deficiență de probiotice? Dacă sistemul imunitar îți este slăbit, eventual suferi de pe urma unei infecții cu viruși ori de infecție de origine bacteriană, dacă tocmai te recuperezi dintr-o boală sau iei diferite medicamente (în special antibiotice), atunci să știi că efectele negative se vor resimți asupra florei intestinale. Trebuie să știi, că printre cauzele ce pot provoca dezechilibrul bacterian al colonului se pot număra consumul excesiv de zahăr și de preparate fast-food prea rafinate, aditivii sintetici, conservanții, dietele scăzute în fibre și chiar stresul. În aceste situații, acordă o atenție deosebită consumului de probiotice.

Vă voi arăta prin intermediul căror alimente naturale vei putea introduce în organismul tău probiotice benefice sau „bacterii bune”. S-ar putea să nici nu te gândești la multitudinea de alimente în care se regăsesc aceste substanțe atât de favorabile sănătății.


Cultură de iaurt

Data viitoare când achiziționezi iaurt vegetal, caută produse realizate din cultură de iaurt, ce conțin tulpini de Lactobacillus și Bifidobacterium. Chiar și un mic pahar de iaurt din cultură îți poate asigura o digestie adecvată și o stimulare a sistemului imunitar.


Varză acră

Murăturile fermentate, cum ar fi varza, castraveții murați sau orice altă garnitură de legume fermentate, vindecă flora intestinală. Asigură-te că alegi varietatea nepasteurizată, deoarece prin pasteurizare scade cantitatea de probiotice.


Măsline condimentate

Asemănător murăturilor fermentate, măslinele sărate sau boabele de capere reprezintă o bună sursă de probiotice.


Brânzeturi

Și anumite brânzeturi vegetale pot fi preparate printr-un proces care conține probiotice. În special brânzeturile moi.


Pâine dospită

Dacă ai posibilitatea, alege o pâine realizată cu drojdie, deoarece aceasta din urmă, conține o mulțime de probiotice, deci are un efect mult mai bun asupra organismului decât azimile sau pitele.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe