Ne preocupăm de acestea în special atunci când suntem bolnavi sau trebuie să luăm medicamente, dar probioticele ne pot afecta în mod pozitiv starea de spirit, de la o reglare a digestiei și până la bunăstarea noastră generală. Să vedem cele mai bune probiotice naturale!
Despre probiotice se discută mult în ultima vreme, dar nu întâmplător. În ultimii ani, s-a accentuat din ce în ce mai mult promovarea sănătății. Dar ce anume sunt mai exact probioticele și de ce sunt utile pentru organism? Îți poți imagina probioticele ca fiind o fortificație ce se regăsește în colon, ce luptă pentru a contracara efectele dăunătoare sănătății cauzate de bacteriile neprielnice, care pătrund în intestin.
Dacă nu există o cantitate suficientă de probiotice în organism, flora intestinală se va deteriora, iar nutrienții nu mai sunt absorbiți corespunzător, provocând o serie de simptome cum ar fi balonarea, diareea sau constipația, gazele intestinale și o stare generală de slăbiciune.
Când ar trebui să bănuieşti că ai o deficiență de probiotice? Dacă sistemul imunitar îți este slăbit, eventual suferi de pe urma unei infecții cu viruși ori de infecție de origine bacteriană, dacă tocmai te recuperezi dintr-o boală sau iei diferite medicamente (în special antibiotice), atunci să știi că efectele negative se vor resimți asupra florei intestinale. Trebuie să știi, că printre cauzele ce pot provoca dezechilibrul bacterian al colonului se pot număra consumul excesiv de zahăr și de preparate fast-food prea rafinate, aditivii sintetici, conservanții, dietele scăzute în fibre și chiar stresul. În aceste situații, acordă o atenție deosebită consumului de probiotice.
Vă voi arăta prin intermediul căror alimente naturale vei putea introduce în organismul tău probiotice benefice sau „bacterii bune”. S-ar putea să nici nu te gândești la multitudinea de alimente în care se regăsesc aceste substanțe atât de favorabile sănătății.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta