O problemă tipic feminină
o problemă tipic feminină

O problemă tipic feminină



Multe prietene mi-au povestit că de când au născut, nu mai pot dormi aşa cum obişnuiau înainte. Ca mămică tânără, m-am trezit şi eu la orice mişcare a băieţilor, la cele mai subtile zgomote ale nopţii, ca să fiu disponibilă când au nevoie de mine. Apoi au urmat experimentele de fierbere a săpunului până noaptea târziu, Manna, trezirea devreme din cauza şcolii.

De multe ori mi-a rămas foarte puţin timp pentru odihnă, iar alteori ştiu că mi-ar ajunge doar una-două ore furate din somn ca să-mi termin treaba.

Poate părea nesemnificativ dacă nu eşti în această situaţie şi nici nu-ţi imaginezi câte persoane suferă de probleme de somn. Într-o zi, mi-am dat seama că indiferent cu cine vorbesc, toate sunt femei şi toate se plâng că ar da orice pentru un somn profund până dimineaţa.

Chiar atât de frecvente ar fi problemele de somn? Mi-am propus să studiez problema şi să aflu adevărul. Am aflat că adormirea dificilă, somnul superficial şi trezirea involuntară înainte de dimineaţă sunt probleme specific feminine. Reiese din cercetări şi faptul că femeile tinere sunt mai puţin afectate de tulburările de somn, însă per total, ele apar de două ori mai des în rândul femeilor, decât la bărbaţi.

Noi dormim mai prost dacă ne facem griji, suferim de anxietate, dacă am mâncat prea târziu, dacă am sărit peste cină din cauza curei de slăbire, dacă nu ne-am mişcat suficient în timpul zilei, dacă au loc schimbări hormonale în organism. Ba chiar, calitatea somnului este afectată negativ şi de orele petrecute în faţa ecranului de calculator sau telefonului mobil înainte de culcare.

Toate acestea lasă urme nu doar pe piele, ci pot avea urmări grave asupra sănătăţii: în rândul celor care dorm prost, sunt mai frecvente afecţiunile cardiace şi au şanse mai mari să sufere de diabetul la adulţi.

Ce poţi face împotriva acestui fenomen?

Soluţiile naturale care au dat roadă împotriva lipsei de somn în cazul meu:
  • stabilirea unei rutine la culcare nu doar pentru copii, ci şi pentru mine,
  • am grijă să consum suficiente alimente cu conţinut de magneziu,
  • dacă mă apasă multe gânduri, încerc să le elimin în mod conştient prin yoga, plimbare, alergat sau o baie plăcută şi parfumată,
  • un ajutor delicat şi natural este balsamul pentru tâmple Vis de Zână,
  • sau chiar o cană de ceai gustos de lămâiţă.


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe