Cum să îngrijeşti tenul combinat vara
cum să îngrijeşti tenul combinat vara

Cum să îngrijeşti tenul combinat vara



Îngrijirea tenului combinat poate să pară complicată, dar nu e. E suficient să respecţi câteva reguli simple, astfel cosmeticele aplicate pe porţiunile lucioase (frunte, nas, bărbie) grase ale feţei nu vor continua să usuce zonele predispuse la uscare.

Vara, cel mai bine e dacă îţi laşi pielea să respire. Nu lăsa firele de păr să irite tenul: dacă poţi, coafează-te astfel încât ele să nu-ţi intre în faţă.

La ce să fii atentă:

Spălarea feţei - cu grijă!

Pentru spălarea de două ori a feţei, alege un săpun natural care curăţă delicat, care menajează şi porţiunile sensibile, predispuse la mâncărime, descuamare sau uscare. Găseşte săpunul perfect pentru tine. În primul rând, îţi recomand săpunurile Manna White Satin, Ghimbir Lapte de capră cu miere, şi cele fără parfum, concepute pentru copii şi bebeluşi.

Măştile de faţă - cu atenţie!

E dificil să alegi masca de faţă pentru tenul combinat, dar nu e imposibil. Ideal e să alegi o mască cu argilă cosmetică, ce curăţă şi netezeşte pielea fără să o irite şi poate absorbi excesul de sebum de pe faţă. Dintre măştile Manna, îţi recomand cea cu argilă albă şi cu alginit. Dacă simţi că anumite porţiuni ale feţei sunt foarte grase, poţi aplica pe ele masca cu argilă albastră, dar atenţie: evită zonele uscate, sensibile, predispuse la uscare.

Exfolierea feţei - cu precauţie!

La exfolierea feţei, ai grijă să nu masezi zonele feţei predispuse la uscare, ci doar porţiunile lucioase grase. Pe aceste zone, se recomandă exfolierea chiar de două ori pe săptămână.

Alege un exfoliant cu granulaţie mică, sau, dacă vrei opinia mea, prepară o mască cu alginit şi câteva picături de ulei cosmetic. În timpul aplicării măştii, masează delicat zonele predispuse la grăsime şi puncte negre, cu degetul arătător şi mijlociu.

Tonifiere

Îţi poţi răsfăţa tenul combinat cu apă florală de trandafir sau muşeţel. După spălare, poţi clăti porţiunile lucioase cu o dischetă de vată cu apă şi oţet, pentru un efect astringent asupra porilor dilataţi.

Unturi şi uleiuri fără chimicale, în loc de creme

Dacă şi tu ai pielea sensibilă la anumite chimicale folosite în industria cosmetică, merită să abandonezi crema apoasă în favoarea uleiurilor sau unturilor vegetale naturale. Pentru tenul combinat, recomand în special uleiul de argan, şi untul shea.

Pe oricare l-ai alege, iată cum să-l aplici: după spălarea feţei sau tonifiere, pe tenul încă umed, masează o cantitate infimă.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe