Ritualul îmbăierii
ritualul îmbăierii

Ritualul îmbăierii



Când erai mică și tu te pregăteai de îmbăiere numai în lacrimi? Îți dezvălui...că și eu la fel eram. Dar, ca adult, am realizat rapid ce reîmprospător poate fi chiar și un duș rapid ori o baie în cadă, mai ales după o zi lungă, obositoare.


Spălarea zilnică nu a fost întotdeauna ceva obișnuit

Ai fi crezut că în secolul al XIX-lea, un număr impresionant de oameni credeau cu putere că apa este reprezenta un factor de răspândire a bolilor mortale? Prin urmare, se foloseau parfumuri pentru a masca mirosurile nu atât de plăcute și pentru a evita orice formă de îmbăiere.

Chiar și regina Elisabeta, după lupte îndelungate, nu a reușit să înlocuiască ligheanul, inițial, decât cu un mini-bazin de scăldat, iar abia apoi, cu o cadă de lemn. Mai târziu, și-a amenajat propria baie, unde se scălda zilnic spre uimirea tuturor.

Mai puțin este uneori mai mult?

Cei mai mulți dintre noi, de obicei, facem duș chiar și de două ori pe zi, odată după ce ne trezim și seara. Totuși, ca și în privința oricărei teme de discuție și aici opiniile sunt împărțite.

Pare logic: cu cât ne îmbăiem mai des, cu atât rămâne mai puțină murdărie pe pielea noastră și cu atât suntem mai curați. În fond acest lucru chiar așa este, însă nu este chiar indiferent ce instrumente și produse de curățat folosim.

Diferiții bureți abrazivi pot deteriora cu ușurință stratul protector exterior al pielii noastre, eliminând nu numai bacteriile și celulele epiteliale moarte, ci și lipidele care sunt responsabile pentru sănătatea și hidratarea pielii noastre.

În plus, îmbăierea cu săpunuri și geluri de duș realizate din ingrediente artificiale, îi vor oferi pielii șanse minime de regenerare, ceea ce duce la multe efecte dăunătoare, piele devenind mai uscată, mai deteriorată și iritată.

Micile secrete murdare ale săpunurilor și gelurilor de duș

Din păcate, cele mai multe geluri de duș și săpunuri conțin foarte puține ingrediente naturale. Totodată, regăsim în compoziția acestora ceva din abundență, care nu este deloc benefic pentru pielea noastră, ca să spunem așa pe ocolite.

Ce pot fi acestea?
  • substanțe ce irită pielea, ale căror efecte puternice pot distruge pielea
  • parabeni, care sunt cei mai des folosiți conservanți artificiali. Acestea, pe lângă faptul că îmbătrânesc prematur pielea, afectează chiar producția de estrogen în organism.
  • derivate petroliere care înfundă porii pielii, iar aceasta nu mai poate respira, ceea ce poate provoca alergii și inflamații ale pielii.
  • uleiuri de silicon care fac pielea să se simtă mătăsoasă, catifelată la atingere. Straturile de silicon nu se dizolvă în apă, înfundându-ne astfel porii, lipsindu-ne pielea de posibilitatea de a mai respira și de a se mai detoxifia.

Faptul că nu vom face duș zilnic nu reprezintă soluția împotriva acestor substanțe nocive. În schimb, să utilizăm preparate care conțin numai ingredientele naturale și sunt complet lipsite de substanțe nocive.

Ritualul de îmbăiere Manna

Fie că este vorba despre un duș rapid sau o baie lungă și relaxantă în cada personală, vei regăsi partenerul potrivit din gama de sortimente Manna.

Săpunurile noastre sunt toate complet lipsite de orice substanțele chimice și dăunătoare. Pe pagina noastră vei beneficia de ajutor pentru a găsi cu ușurință săpunul Manna cel mai potrivit pentru pielea ta.

Gelurile noastre de duș îmbină practicul cu lipsa de chimicale. Nu doar că au o aromă deosebită, dar și ambalajul practic le subliniază unicitatea.


Dacă îți dorești o baie relaxantă, cu lumânări, care să te ajute să uiți de toate problemele, atunci trebuie să încerci neapărat bilele de baie Manna!

Fiecare bilă este realizată manual și pe lângă aroma fermecătoare a fiecăreia în parte, ingredientele naturale îți vor oferi și o piele catifelată.

Ei bine, ascund și un mic secret pe care ar trebui să-l știi: odată ce le vei încerca, acestea nu vor mai înceta să te ispitească și îți vei dori să te îmbăiezi toată ziua!

Indiferent dacă o alegi pe cea citrică, pe cea cu căpșuni-banane, cu neroli-cuișoare sau bila de baie Manna cu geranium-lavandă, acesta va fi începutul unei prietenii minunate!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe