Rețete de îngrijire a pielii la domiciliu, pe bază de lavandă!
rețete de îngrijire a pielii la domiciliu, pe bază de lavandă!

Rețete de îngrijire a pielii la domiciliu, pe bază de lavandă!Aroma lavandei reprezintă simbolul verii, o plantă minunată, bogată în uleiuri esențiale care încântă simțurile și ne înfrumusețează. Îți voi arăta câteva rețete minunate la domiciliu, a căror realizare te va relaxa, iar pielea ta va fi recunoscătoare pentru efectele sale!

Sezonul de levănțică ne îmbie întotdeauna spre creativitate, această plantă frumoasă are aproape un cult al său și observ multe utilizări practice ale sale în fiecare zi, care mă inspiră. Bineînțeles, sufletului meu, cea mai dragă întrebuințare o reprezintă segmentul cosmeticelor, în special acelea realizate în casă, deoarece știu că produsele cosmetice naturale nu au pereche în lume. Cel mai bine este atunci când, după o zi lungă și obositoare, îți acorzi ție însăți puțin timp, făcându-ți câte o mască de față sau de păr, relaxându-te, citind.

Dar cum poți folosi lavanda pentru înfrumusețarea la domiciliu? Îți arăt câteva rețete reușite, iar pregătirea acestora este cel puțin la fel de plăcută ca și utilizarea lor!

Mască de față cu lavandă

Ingrediente:
Ulei esențial Manna de lavandă 100% pur, levănțică uscată, unt de shea organic, Ulei organic de cocos virgin Manna, iaurt de cocos

Această mască plăcută îți răsfață toate simțurile. Pentru a o prepara, amestecă finele ingredientele: pune mai întâi 4-5 linguri de iaurt de cocos și o lingură de ulei cocos într-un castron, apoi adaugă 4 picături de Ulei esențial Manna de lavandă 100% pur. Cele două uleiuri se vor amesteca bine și vor fi distribuite perfect uniform în iaurt. Pentru ca masca să devină chiar mai bogată și mai hrănitoare, adaugă la amestec un bob de unt de shea organic Manna. Dacă este prea solidă, pune mai întâi uleiul și untul într-un castron mic, ca a fost clătit în prealabil cu apă fierbinte, pentru ca ambele să se topească și să devină mai ușor de amestecat cu iaurtul. În cele din urmă, adaugă o jumătate de mână de flori de lavandă uscate, care, pe lângă faptul că sunt minunate, îți exfoliază ușor pielea pe măsură ce te clătești pe față după 20 de minute. Utilizarea sa este plăcută, iar rezultatul va vorbi de la sine.


Mască pentru păr cu lavandă

În cazul în care părul este în mod constant uscat, lipsit de strălucire și greu de manevrat, atunci, cel mai probabil că nu mai este îndeajuns obișnuita combinație de șampon-balsam, așadar trebuie să utilizezi măști regulate, pentru ca părul tău să redevină strălucitor și elastic. Datorită faptului că măștile realizare acasă conțin doar ingrediente naturale, acestea sunt pline de ingrediente active, dar sunt lipsite de substanțe chimice și conservanți, precum și de coloranți! Un alt avantaj deosebit al măștilor pentru păr realizate în casă este faptul că acestea sunt complet personalizate, deoarece tu decizi întru totul, în plus, te poți bucura de fiecare secundă a întregului proces.

Ingrediente:
Ulei esențial Manna de lavandă 100% pur, ulei de ricin, ulei de măsline și Ulei virgin de cocos organic Manna, 1 banană

Această mască este plină de uleiuri prețioase după care tânjește părul uscat și despicat. Decojește banana și paseaz-o cu furculița, apoi adaugă pur și simplu uleiurile. Proporțiile și cantitățile nu sunt stricte, dar pentru masca de îngrijire a părului, e ideal dacă utilizezi 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de ulei de ricin și 1 picătură de ulei de cocos și 5 picături de ulei esențial de lavandă. Pur și simplu amestecă totul în pasta de banană și, dacă este prea solidă compoziția, atunci adaugă lapte de cocos sau apă, doar pentru a o putea aplica pe părul ușor umezit. Înfășoară-ți podoaba capilară într-un prosop și lasă masca să acționeze timp de de 1,5 ore. După aceasta, nu mai este nimic decât să te speli precum în mod obișnuit pe păr, cu șampon și balsam, pentru ca șuvițele tale și scalpul tău să beneficieze de și mai multe substanțe nutritive valoroase. Dacă dorești să te asiguri că ai clătit totul bine după răsfățul complet, atunci utilizează ca ultimă apă de clătire, apă cu oțet, pentru ca părul tău să devină mai strălucitor.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe