Remedii împotriva arsurilor solare: cele mai bune practici acasă
remedii împotriva arsurilor solare: cele mai bune practici acasă

Remedii împotriva arsurilor solare: cele mai bune practici acasă



În timpul verii, razele directe ale soarelui ar trebui evitate între orele 11:00 și 16:00, dar dacă totuși se întâmplă ca pielea ta să se ardă, nu este totul pierdut. Iată cele mai bune practici la domiciliu direct din repertoarul bunicii!

Oricât de atentă și preventivă ai fi, în cele mai fierbinți zile de vară, atunci când nivelul radiației UV este ridicat, te poți arde chiar și la umbră. Este important ca în astfel de cazuri să îi oferi imediat primul ajutor pielii tale, deoarece arsurile solare sunt extrem de dăunătoare. Trebuie să știi că pielea are un fel de „memorie”, adică, alături de fiecare arsură a pielii, crește riscul apariției unor probleme ulterioare de piele. Dar, în loc de panică, mai bine să cauți soluția perfectă și să încerci practicile de mai jos, care îți vor aduce alinare rapidă. Aplică-le imediat după apariția arsurii solare, iar astfel crești șansele ca pielea să nu se descuameze.


Împachetări cu castravete

Conform regulei de bază, pielea arsă necesită apă și de hidratare, astfel încât, în loc de apă de la robinet ce conține clor, aplică umiditatea și lichidul ce se regăsește în plante. Tot ce trebuie să faci este să tai rondele un castravete, a cărui conținut reprezintă în mare procent apă, iar apoi să aplici feliile pe zonele afectate ale corpului. Castravetele este alegerea perfectă, deoarece conține, în plus față de apă, și substanțe nutritive. Senzația va fi și mai plăcută dacă, menții castravetele la frigider timp de o jumătate de oră, înainte de utilizare, dar evită pe cât posibil congelatorul, întrucât este interzisă aplicarea gheții pe pielea arsă.


Aloe vera

Aloe Vera este o plantă miraculoasă care ajuta organismul atât pe plan intern, cât și extern. Este un antiinflamator natural și e bogată în vitamina C, devenind astfel, un adevărat elixir pentru pielea roșie, iritată și cu senzație de mâncărime. Ideal este să crești în casă plantă de aloe vera, pentru că astfel, o poți folosi în mod natural, fără a fi nevoită să optezi pentru o versiune prelucrată. Pur și simplu taie o frunză a plantei, stoarce ușor gelul din componența acesteia și aplică-l direct pe pielea afectată. Lasă-l să acționeze timp de o oră, iar pielea deteriorată aproape că va respira din nou, în timp ce va absorbi gelul proaspăt.


Baie răcoritoare

Dacă îți simți întregul roșu, sensibil și simți că te „trage” pielea, atunci, cea mai bună opțiune este o baie răcoritoare de seară. Umple cada cu apă călduță (nicidecum rece ca gheața), apoi adaugă 4 linguri de bicarbonat de sodiu și 20 de picături de ulei de cocos extra virgin Manna, alături de 6 picături de ulei esențial de lavandă Manna 100% pur. Bicarbonat de sodiu va ameliora senzația de mâncărime, uleiul de cocos îngrijește delicat pielea, pe când aroma de lavandă îți va încânta simțurile. Vei dormi mai bine după o astfel de baie.


Împachetări cu ceai verde

S-ar putea să te fi ars doar în anumite zone, spre exemplu, pe umeri sau pe frunte. În acest caz, îți sugerez să îmbibi câteva pliculețe de ceai verde în apă rece, iar apoi aplică-le pe zonele dureroase. Nutrienții din ceaiul verde calmează pielea, pe când umiditatea rece o regenerează. Lasă-le pe piele până se încălzesc sau se usucă. Poți repeta acest remediu chiar și de mai multe ori și poți utiliza un pliculeț de mai multe ori, deoarece nu își pierde eficiența.

Practicile de mai sus sunt perfecte în cazul în care soarele ți-a atins puțin mai mult decât ar trebui pielea, dar dacă prezinți arsuri grave și în afară de roșeață îți apar și mici băşicuţe în regiunile afectate, atunci îți sugerez să contactezi imediat un medic.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe