Picioarele tale vor fi catifelate datorită epilatului cu zahăr!
picioarele tale vor fi catifelate datorită epilatului cu zahăr!

Picioarele tale vor fi catifelate datorită epilatului cu zahăr!



Dacă și pe timpul toamnei îți dorești picioare și mâini imaculate, atunci vei adora această metodă de epilare cu zahăr! Îți voi arăta cum să prepari pasta de epilat, dar și cum să beneficiezi de efect de durată: cum să-ți îngrijești pielea după epilare!

Îndepărtarea părului nedorit cu ajutorul pastei de zahăr reprezintă o adevărată specialitate dacă te afli în căutarea unor soluții naturale de epilare, la domiciliu. Vestea cea bună constă din faptul că ingredientul principal este doar simplul zahăr-cristal, deci nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a-ți menține pielea netedă și fără păr. Vestea bună este că, datorită faptului că pasta de zahăr îți smulge firele de păr cu rădăcini cu tot, acestea vor avea tendința să nu mai revină, iar dacă vor reveni, vor fi dotate cu rădăcini mult mai slabe, motiv pentru care părul se va rări. O poți folosi pe picioare, brațe și axile fără a te îngrijora că îți poate deteriora stratul superior al pielii și, iar spre deosebire de epilare sau bărbierit, îți poți menaja pielea de neplăcuta creştere a firelor de păr sub piele.

Ingrediente:
  • 1 cană de zahăr cristal, aproximativ 250 ml
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de apă
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Preparare:
  1. Toarnă lămâia și apa într-o oală, apoi adaugă zahărul, sarea și amestecă totul.
  2. Începe să fierbi la foc mic, amestecând constant.
  3. Atunci când capătă o culoare maro-gălbui deschis, este gata. Nu aștepta până când pasta devine de un maro închis, deoarece acest lucru indică faptul că zahărul a fost ars.
  4. Pentru a avea succes, pasta de zahăr trebuie să aibă o textură potrivită, astfel, merită să o verifici destul de des.
  5. Atunci când pasta se îngroașă și capătă culoarea mierii, ia o picătură din compoziție și pune-o în apă rece.
  6. Apoi, inspectează consistența pastei de zahăr pe care ai scos-o din oală: ar trebui să aibă o consistență precum plastilina.
  7. Dacă este prea lichidă, continuă să o fierbi, iar dacă devine prea groasă, atunci mai adaugă zeamă de lămâie.
  8. Dacă este gata, atunci pregătește un bol din ceramică și toarnă pasta cu atenție, având grijă să nu te arzi.
  9. Atunci când s-a răcit cât de cât, astfel încât să devină suportabilă, cu ajutorul unei spatule din lemn, ia din pastă și întinde-o pe piele. Este important să aplici pasta în direcția opusă creșterii părului și apoi, cu ajutorul unui tifon sau a unei fâșii textile, îndepărtează banda de pe piele în aceeași direcție cu creșterea părului. Dacă nu vrei să te încurci cu utilizarea unei fâșii textile, poți îndepărta „ceara” și fără.
  10. Cu ajutorul degetelor umezite în prealabil în puțină apă, formează o bandă de pastă și aplica-o în strat subțire pe direcția opusă creșterii părului, asigurându-te că toate firele de păr sunt acoperite de pasta de zahăr.
  11. Apoi, presează ferm capătul cel mai extern al benzii și apoi, cu o mișcare bruscă și rapidă, îndepărteaz-o în sensul creșterii părului. Pasta rămasă o poți păstra într-un borcan sigilat, timp de luni de zile.
  12. Atunci când o vei reutiliza, adaugă borcanul fie în cuptorul cu microunde, fie într-o baie de de apă caldă, pentru ca pasta de zahăr să se preîncălzească.
Nu divulg un secret anume, dacă spun că pentru o piele netedă, catifelată și fină la atingere, epilarea nu este suficientă, secretul nu constă din activitatea de epilat în sine, ci din modul în care urmează să îți îngrijești pielea după aceea. Cuvântul cheie este hidratarea. Trebuie să știi că aproape orice formă de îndepărtare a părului usucă pielea și poate apărea o ușoară înroșire sau inflamație în zonele epilate.

Cel mai bine este să folosești unt de shea imediat după epilare, pentru a preveni deshidratarea și mâncărimea neplăcută care o însoțește. Îți recomand să încerci Untul de shea Organic de la Manna, una dintre cele mai uimitoare comori naturale din gama de sortimente Manna. După epilare, masează în pielea ușor chinuită, unt de shea natural, blând și cu aromă pur-sălbatică, ce îți va înmuia și regenera zona. Utilizată în mod regulat, această specialitate naturală, hidratează complet stratul superior al pielii tale, astfel încât nu trebuie să te confrunți cu deshidratarea și exfolierea. Un alt mare beneficiu al Untului de shea Organic din Ghana constă din efectul său de a îmbunătăți elasticitatea pielii. Îți recomand ca în zilele următoare epilării cu pastă de zahăr sau a epilării de oricefel, să îți hidratezi pielea atât dimineața, cât și seara, și apoi, la cel puțin fiecare două zile. Îl poți folosi cu încredere și pe axile, picioarele și față, deoarece este lipsit de substanțe chimice și nu conține decât comoara naturală a naturii. Astfel va deveni epilatul un ritual complet natural de înfrumusețare al pielii!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • dulceață de ceapă homemade: iată cum o prepari! - blog

    Dulceață de ceapă homemade: iată cum o prepari!

    Dulceață din ceapă?! Da, această specialitate exotică amplifică aroma oricărei mese, chiar și pe cea a celei mai simple garnituri, însă și întinsă pe pâine prăjită, va reda un gust ceresc. Este un exemplu tipic privind modul de preparare a unei adevărate delicatese gastronomice, utilizând cele mai simple ingrediente din cămară.

    Vizualizează
  • 5 sfaturi practice pentru prevenirea bolilor de toamnă! - blog

    5 sfaturi practice pentru prevenirea bolilor de toamnă!

    Unul dintre cele mai importante aspecte de care te poți îngriji în timpul toamnei este stimularea sistemului imunitar. Acest fapt reprezintă o activitate interesantă și în același timp plăcută, ce îți va întări incredibil organismul și îl va transforma într-unul rezistent la boli.

    Vizualizează
  • 7+1 lucruri la care poți folosi ghimbirul - blog

    7+1 lucruri la care poți folosi ghimbirul

    O plantă antică ce reprezintă o vestă de salvare pentru corp. Printre efectele vindecătoare ale ghimbirului se numără multe, de la vindecarea bolilor și până la îmbunătățirea stării generale de spirit. Îți arăt de ce este indicat să îl ai întotdeauna în acasă.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe