Ne atacă insectele: cum să te protejezi de căpușe!
ne atacă insectele: cum să te protejezi de căpușe!

Ne atacă insectele: cum să te protejezi de căpușe!



Excursii lungi prin pădure, plimbări pe malul lacului, relaxare la terenul de joacă - zile minunate și senine, pe care le pot înnora micile insecte dezgustătoare, căpușele. Există o mulțime de practici la domiciliu despre cum să ne protejăm împotriva acestora sau ce anume să facem dacă ne-au înțepat. Ți le voi arăta pe cele mai eficiente!

Căpușele pot ajunge în locuri aparent inocente, cum ar fi grădina noastră sau în zone de plimbare, prin parc, dar setea de sânge le va atrage numaidecât de gâtul nostru, chiar și stând la umbra unui copac. Regula generală zice că majoritatea căpușelor se regăsește în zone semi-umbrite prevăzute cu arbuști și iarbă, dar pot apărea aproape de oriunde în aer liber, deci trebuie respectate următoarele reguli.


Efectuează o autoexaminare completă

Este important să nu consideri ca fiind expuse atacurilor de căpușe numai drumețiile forestiere. Dacă ai petrecut mai mult timp în aer liber, merită să realizezi o examinare a corpului mai aprofundată seara: concentrează-te mai mult asupra genunchilor și a coatelor, zonelor moi, a gâtului și a spatelui urechilor, precum și a scalpului, deoarece acestea sunt țintele preferate ale iubitoarelor de sânge.


Folosește o pensetă

Dacă regăsești o căpușă pe corpul tău sau pe cel al membrilor familiei tale, atunci trebuie să intervii imediat. Îți recomand să utilizezi o pensetă specială pentru căpușe, iar dacă nu deții așa ceva, atunci utilizează o pensetă obișnuită de sprâncene, pentru a îndepărta insecta din piele, cu o mișcare fermă. Nu încerca să amâni procesul și, cel mai important: nu intra în panică! Căpușele nu provoacă dauna prin mușcătură, ci prin agenții patogeni injectați în sânge. Așadar, dacă identifici o căpușă pe corpul tău, atunci nu înseamnă că ai otravă în organism. În schimb, dacă începi să aplici pe insectă ulei, a oțet sau alte creme, atunci doar vei înrăutăți situația. Micuța iubitoare de sânge începe să se sufoce, ceea ce o poate stresa, iar ca mecanism de autoapărare îți va injecta secrețiile, provocând astfel o infecție.


Realizează o soluție anti-căpușe homemade

Înainte a porni le drum, merită să fii bine pregătită împotriva pericolului de căpușe. Pantalonii lungi, șosetele lungi și șapca cu cozoroc reprezintă toate opțiuni bune, însă poți crește șansele protecției prin aplicarea unui spray homemade pe membrele expuse. Nu uita, căpușele nu suportă chiar deloc anumite plante, iar aici vorbim despre levănțică. Aşadar, realizează o soluție-spray plăcută cu acest ulei esențial prin umplerea unui recipient prevăzut cu pompiță pulverizatoare, cu trei sferturi de apă distilată sau purificată, apoi adăugând 6 picături de ulei esențial Manna de lavandă pur 100%. Pulverizează această soluție pe brațe și pe ceafă. Vei adora aroma sa, spre deosebire de căpușe care vor fugi cât mai departe de aceasta. Dacă îți dorești, îți poți îmbunătăți chiar și propria apă florală Manna cu puțin ulei esențial de rozmarin sau lavandă, iar astfel, încât spray-ul revigorant să devină pe lângă plăcut, și eficient. O soluție la fel de bună ar fi și picurarea de ulei esențial în suportul din ceramică și îl iei cu tine pe terasă, atunci când vrei să te relaxezi acolo.


Creează o grădină lipsită de căpușe

Prin plantarea de salvie, rozmarin, ferigă, lavandă și gălbenele, poți crea în mod natural o zonă fără căpușe, deoarece paraziți vor ocoli aceste plante de departe. Dacă nu ai posibilitatea să plantezi aceste minunății, atunci îți recomand să îți pulverizezi grădina sau terasa cu ulei de usturoi și ulei de cedru. Aceste soluții naturale, fără chimicale, nu distrug micro-mediul grădinii tale cu substanțe toxice, dar păstrează la distanță și efectiv, paraziții nedoriți.



Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • probiotice naturale - blog

    Probiotice naturale

    Ne preocupăm de acestea în special atunci când suntem bolnavi sau trebuie să luăm medicamente, dar probioticele ne pot afecta în mod pozitiv starea de spirit, de la o reglare a digestiei și până la bunăstarea noastră generală. Să vedem cele mai bune probiotice naturale!

    Vizualizează
  • pregătiri împotriva țânțarilor: 3 + 1 sfaturi împotriva răutăcioaselor insecte - blog

    Pregătiri împotriva țânțarilor: 3 + 1 sfaturi împotriva răutăcioaselor insecte

    Sezonul țânțarilor se află în plină desfășurare, acele zumzăituri enervante, acele pișcături care ne mănâncă până la sânge, sunt tovarășii noștri chiar și în cele mai frumoase momente ale verii. Să vedem de ce sunt periculoși țânțarii și cum ne putem apăra împotriva lor prin practici acasă?

    Vizualizează
  • informare - blog

    Informare

    Comercializarea produsului „Cremă exfoliantă pentru față cu sâmburi măcinați de măsline” este suspendată temporar din cauza unor probleme legate de logistică.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe