Moda vegană alături de produsele cosmetice naturale?
moda vegană alături de produsele cosmetice naturale?

Moda vegană alături de produsele cosmetice naturale?



Veganismul este și un mod de viață care ne demonstrează responsabilitatea față de mediu. Pentru persoanele care preferă ca săpunurile, șamponul sau pasta de dinți să fie lipsite de ingrediente de origine animală, și alegerea garderobei va deveni mai condiționată.


Cu siguranță nu își spun o noutate: Manna este vegană. De fapt, este recunoscută și certificată de renumita organizație mondială Cruelty Free International, ca fiind lipsită complet de teste pe animale. În 2016, am obținut și recunoașterea organizației Vegan Society, astfel încât poți observa și emblema reprezentând floarea soarelui pe fiecare ambalaj Manna.

A fi vegan este cu adevărat un mod de viață

Pentru mine, veganismul nu se oprește la cosmetică, mă interesează și cercetez, citesc pe această temă, iar astfel mă simt onorată să ofer informații despre stilul de viață vegan și în alte domenii.

De aceea, poți citi o varietate de rețete vegane delicioase, realizate în casă pe blogul nostru, cum ar fi: brioșe cu castane, înghețată de ciocolată, supă de dovleac, gem de mere, gem de pere și gem de ceapă.

Am discutat și despre realizarea unei pâini integrale fără nimic sau a unui sushi din fructe.

Nu am pierdut din vedere mentalitatea vegană nici atunci când vine vorba de practicile gospodărești, de artizanat, așadar ți-am arătat deja cu să realizezi și lumânări vegane.

Problema ingredientelor nu se oprește în baie sau în bucătărie. Dacă simpatizezi produsele Manna naturale, care nu conțin ingrediente de origine animală, atunci sigur vei citi pe blogul nostru despre veganism, despre modă.

Ce ar trebui să știi despre moda vegană?

  • Veganismul înseamnă exact același lucru în garderobă ca în bucătărie: nu alege ingrediente de origine animală sau testate pe animale. Există situații când acest lucru e foarte ușor - iar uneori, totul devine o provocare destul de mare.

  • Înlocuirea diferitelor blănuri de animale (sau eliminarea blănii cu totul) este probabil cea mai simplă modalitate de a începe colecția garderobei vegane. Este suficient dacă nu deții sau porți o haină de blană, însă dacă îți dorești neapărat să menții ideea acestui efect, atunci poți încerca blana artificială. (Acest lucru este demn de luat în considerare, din moment ce blănurile colorate, oricât de jucăușe sau clovnice ar fi, pot arăta plăcut destul de rar, cu greu.)

  • Înlocuirea pieilor de animale este o problemă captivantă, deoarece majoritatea pantofilor sau genților de bună calitate sunt confecționate din piele, iar acestea sunt cele mai greu de înlocuit. Înlocuirea cu materiale sintetice (cum ar fi imitația de piele) nu este o metodă ideală, în parte, deoarece, deși este mai ecologică, totuși, este mai puțin durabilă.

Prin urmare, ideea de a experimenta nu trebuie abandonată: este ușor de observat că fabricarea de încălțăminte din piele este într-adevăr o amenințare pentru exploatarea mediului din cauza substanțelor chimice utilizate pentru prelucrarea pielii, pe lângă materiile prime animale.

Există multe încercări de a înlocui pielea animală, cu o variantă vegană, cum ar fi frunzele de ananas. Cu toate acestea, trebuie să așteptăm în continuare să se răspândească în industria încălțămintei. Între timp, încălțămintea textilă poate fi o alternativă bună, cu condiția să fie și vegană în toate elementele sale.

  • În afară de piele, mătasea și lâna sunt și acestea de origine animală și pot fi evitate în mod conștient, respectând etichetele, deoarece compoziția articolelor de îmbrăcăminte este afișată în aceeași mod ca și în cazul produselor alimentare. (Cu toate acestea, reține faptul că eticheta nu te avertizează că bluza ta nu este vegană, doar simpla listare te poate ajuta să iei decizia corectă.)

  • Probabil că este inutil să spun că, dacă optezi pentru moda vegană, nu mai poți purta nici coliere din perle, așadar, asigură-te că alegi alternative accesorii.

Ți-ar plăcea să mai citești despre abordarea noastră ecologică?

M-am ocupat mai mult despre compoziția produselor Manna aici și iată 10 motive (inclusiv veganismul) pentru care e bine să folosești Manna.


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • cumpără conștient cu manna - blog

    Cumpără conștient cu Manna

    Te-ai întrebat vreodată ce ai putea face pentru o lume mai sustenabilă? Există multe răspunsuri la această întrebare, dar unul dintre cele mai importante este a cumpăra mai conștient.

    Vizualizează
  • Îți voi spune în ce constă magia ambalajului - blog

    Îți voi spune în ce constă magia ambalajului

    Cu siguranță nu reprezintă o noutate pentru tine, faptul că un produs cosmetic ambalat într-un mod deosebit, cu gust, este mai impresionant. Cu toate acestea, un ambalaj realizat în mod responsabil și de calitate este capabil de și mai multe: îți transmite un mesaj personal.

    Vizualizează
  • părul tău este scurt? scurtează-i și îngrijirea! - blog

    Părul tău este scurt? Scurtează-i și îngrijirea!

    Pixie, bob, ciufulit sau complet drept - coafurile scurte sunt frumoase, la modă și se potrivesc aproape oricărei forme a feței. Bucură-te de toate avantajele părului scurt și îngrijește-l cu ușurință!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe