Dulceață de mere cu scorțișoară, preparată în casă!
dulceață de mere cu scorțișoară, preparată în casă!

Dulceață de mere cu scorțișoară, preparată în casă!



Una dintre cele mai fine delicatese ale toamnei este mărul, care, împreună cu gustul de scorțișoară, ne încântă papilele gustative. Transformate în dulceață, vei putea profita la maxim de această combinație clasică și îți vei putea astfel, îndulci diminețile, cu câte o felie de pâine prăjită cu dulceață dietetică de casă.


Gustul și aroma gemului de mere cu scorțișoară ne amintește de copilăria noastră, atunci când pe jumătate adormite în după-amiezile de toamnă, bunica ne ungea câte un biscuite sau pișcot cu gem de mere. Dulceața de mere este una dintre cele mai populare tipuri de gem, iar unul dintre motive fiind acela de a se realiza extrem de ușor, se potrivește ca și gust cu o varietate de prăjituri, dar poate fi consumat și ca atare, sub formă de desert.
Din următoarea rețetă, poți obține până la 5-6 borcane mici de dulceață delicioasă, gata să-ți decoreze rafturile din cămară. Dacă legi borcanele cu câte o panglică drăguță, atunci delicatesele home-made vor putea deveni cadouri desăvârșite, pentru orice ocazie.

Ingrediente:
  • 5 kg de mere
  • 45 g zahăr brun din trestie, zahăr de mesteacăn sau zahăr simplu alimentar
  • 2 linguri de scorțișoară măcinată
  • 1 vârf de cuișoare măcinate
  • zeama de la 1,5 lămâie
  • 7-8 coji confiate de portocală

Preparare:

  1. Mai întâi, decojește merele și îndepărtează sâmburii. Dacă observi părți maro sau deteriorate, atunci taie-le.
  2. Dacă dorești să obții o textură foarte cremoasă și netedă, atunci taie cubulețe pulpa de mere și împreună cu puțină apă adaugă-le în blender și realizează o cremă, iar apoi adaugă și zeama de lămâie. O altă metodă este de a da prin răzătoarea cu găuri mari mărul, la care, mai apoi, se adaugă zeama de lămâie. Utilizând această metodă, dulceața nu va fi atât de cremoasă, rămânând bucățele minuscule de mere în compoziția sa. Poți, de asemenea, să încerci și o a treia variantă, respectiv jumătate din cantitatea de mere o dai prin răzătoare, în timp ce cealaltă jumătate o adaugi în blender, iar astfel obții o compoziție păstoasă cu bucățele.
  3. Adăugă zahărul, scorțișoara, cuișoarele și coaja de portocale confiate la amestecul de măr și zeamă de lămâie, iar apoi fierbe la foc mic.
  4. Gătește totul timp de aproximativ 40 de minute pentru a se îngroșa, apoi închide focul, iar dulceața încă fierbinte se toarnă în borcănele sterilizate în prealabil.
  5. Etanșează ermetic borcanele utilizând capace din metal sterilizate în prealabil în apă clocotită cu oțet, întoarce-le cu capul în jos, înfășoară-le în pături și lasă-le la răcit lent. După deschidere, se va menține zile întregi la frigider.
  6. Vestea bună este că după ce dulceața de mere a fost realizată, aroma delicioasă va persista mult timp în casă, creând o atmosferă liniștită.
  7. Dulceața de mere cu scorțișoară poate fi folosită în moduri diferite: este perfectă întinsă pe pâine, pișcot sau biscuiți, ca și „cremă” pentru cozonac sau ca ingredient minunat pentru cremele la cană.
  8. Îți voi arăta o cremă vegană delicioasă, super-sănătoasă, pe care o poți realiza în doar câteva minute și poți servi și oaspeții:

Cremă vegană cu scorțișoară și măr, la cană

  1. Adaugă în blender două bucăți de avocado copt, 3 linguri de sirop de agave, 6 linguri de apă și 4 linguri boabe de cacao neîndulcite, apoi amestecă bine totul până când vei obține o textură cremoasă, păstoasă și toarn-o pe fundul cănilor. Vei obține cremă suficientă pentru aproximativ 3 căni.
  2. Ca și al doilea strat, adaugă și dulceața de mere cu scorțișoară, pe o grosime de aproximativ 1 cm.
  3. Cel de-al treilea strat este format din compoziția dată prin blender a 3 mere mai mici, 1 banană și 2 linguri de zeamă de lime.
  4. În cele din urmă, presară puțin scorțișoară și bucură-te de acest desert vegan delicios și sănătos!


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • picioarele tale vor fi catifelate datorită epilatului cu zahăr! - blog

    Picioarele tale vor fi catifelate datorită epilatului cu zahăr!

    Dacă și pe timpul toamnei îți dorești picioare și mâini imaculate, atunci vei adora această metodă de epilare cu zahăr! Îți voi arăta cum să prepari pasta de epilat, dar și cum să beneficiezi de efect de durată: cum să-ți îngrijești pielea după epilare!

    Vizualizează
  • dulceață de ceapă homemade: iată cum o prepari! - blog

    Dulceață de ceapă homemade: iată cum o prepari!

    Dulceață din ceapă?! Da, această specialitate exotică amplifică aroma oricărei mese, chiar și pe cea a celei mai simple garnituri, însă și întinsă pe pâine prăjită, va reda un gust ceresc. Este un exemplu tipic privind modul de preparare a unei adevărate delicatese gastronomice, utilizând cele mai simple ingrediente din cămară.

    Vizualizează
  • 5 sfaturi practice pentru prevenirea bolilor de toamnă! - blog

    5 sfaturi practice pentru prevenirea bolilor de toamnă!

    Unul dintre cele mai importante aspecte de care te poți îngriji în timpul toamnei este stimularea sistemului imunitar. Acest fapt reprezintă o activitate interesantă și în același timp plăcută, ce îți va întări incredibil organismul și îl va transforma într-unul rezistent la boli.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe