Dincolo de zona de confort
dincolo de zona de confort

Dincolo de zona de confort



„Tot ceea ce îți poate face viața mai bună se află dincolo de zona ta de confort”, spune zicala și există puțin adevăr în ea. Te-ai întrebat vreodată ce ar fi dacă ți-ai ocoli modul obișnuit de gândire pentru a încerca ceva nou? Dacă ți-ai reîmprospăta viața și dacă ai trece la nivel superior de armonie? Limitele sunt stabilite pentru noi înșine, dar am o veste bună, de aceea le putem distruge. Cum anume? Rămâi alături de mine și ai să vezi!

Dacă îți studiezi o zi obișnuită din viață, probabil că vei observa că în medie de 90% efectuezi sarcini de rutină. Lucruri pe care le-ai făcut de multe ori și nu mai reprezintă niciun fel de provocare pentru tine. În aceste momente, creierul tău este setat pe modul automat. Desigur, aceasta nu ar fi o problemă în sine, deoarece, spre exemplu, periajul de dimineață sau prepararea cafelei reprezintă cu siguranță activități plăcute, dacă nu necesită nici un efort major din partea noastră. Cu toate acestea, dacă nu reușești să îți aduci aminte când ai încercat ultima dată ceva nou, când te-ai autoprovocat la ceva pozitiv, atunci este timpul să părăsești zona de confort. Merită!

De fiecare dată când îți înfrângi și îți depășești propriile limite, personalitatea te se dezvoltă, îți crește încrederea în sine și viața ta devine mai completă, mai interesantă!Te interesează?

Trebuie să știi că limitele zonei de confort se află altundeva la fiecare persoană în parte și acest lucru este complet normal. Există persoane care au o zonă de confort foarte restrânsă, astfel încât chiar și acele mici modificări pot face dificilă trecerea la un nou produs cosmetic sau la încercarea unei noi coafuri. Alte persoane se avântă mai repede în experiențe noi, limitele zonei lor de confort fiind mai întinse și încap mai multe trăiri în perimetrul acestora. Dar cel mai important nu este unde se află limitele tale, ci cât de pregătită ești să le împingi. Nu te gândi la a experimenta lucruri periculoase sau iresponsabile, ci la mici schimbări care îți deschid noi lumi în fața ochilor. De exemplu, îți dorești de mult timp să încerci yoga, ai citit o mulțime de articole despre meditații, dar te-ai auto-demotivat spunându-ți că nu ești destul de flexibilă? Observă că tu singură ți-ai setat aceste baraje și încearcă să le conturezi pe un fond pozitiv, spre exemplu: „Astăzi, în loc de aerobic, voi încerca yoga și astfel voi face un pas către o flexibilitate mai bună.”

Părăsirea zonei de confort este o formulă foarte bună, deoarece are în esență: „ieșirea”.

Adesea, ai nevoie doar de un pas pentru a îți face viața mai semnificativă. Alege-ți un alt traseu pentru a merge până la serviciu sau vezi cum ar fi să parcurgi drumul cu bicicleta, în locul automobilului propriu sau al mijloacelor de transport public. Dintr-o dată vei vedea calea dintr-o perspectivă complet diferită, vei avea sentimente diferite și vei descoperi o nouă parte a personalității tale. Partea cea mai reconfortantă va fi, de fiecare dată, faptul că învingându-ți vechile credințe și propriile temerile inhibitoare, vei realiza că toate acestea au existat, de fapt, numai în mintea ta. S-ar putea să îți fie teamă să intri într-un conflict, deoarece este mai ușor să tolerezi în tăcere decât să îți susții punctul de vedere, dar crede-mă că merită să fii curajoasă. Sentimentul eliberator, bucuria și cunoștința de cauză, că ai reuşit să te autoînvingi este de nedescris! Singura soluție împotriva temii este acționarea. Îndrăznește să te urci în avion, îndrăznește să îmbraci rochia cea nouă, îndrăznește să te răsfeți, îndrăznește să te trezești cu o oră mai devreme pentru a medita sau pentru a face sport! Dacă ai curaj să faci ceva nou, vei prelua adevărata conducere, nu te va mai conduce „pilotul-automat”, iar astfel vei deschide poarta spre posibilități infinite!

De unde știu toate astea?

Pentru că și eu le retrăiesc. Atunci când am decis să las deoparte gânditul în exces și am decis să realizez ceva nou și să înființez Manna! Nu numai că mi-am părăsit zona de confort, dar aproape că îmi luam zborul spre noi orizonturi, iar această călătorie creatoare plină de noutăți încă are loc și în prezent! Totuși, primul pas nu-l noi uita niciodată, atunci când am decis, într-o după-amiază obișnuită, să încerc ceva nou și am gătit primul meu săpun natural vreodată. Pe atunci nici nu îmi închipuiam ce fel de poți am deschis, învingându-mi temerile și ieșind din zona mea de confort!




Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • din gunoi valoare: așa se reciclează deșeurile oceanice - blog

    Din gunoi valoare: așa se reciclează deșeurile oceanice

    Cinci miliarde de deșeuri de plastic. Nu este o glumă, cam atât se estimează că înoată mări din cauza neglijenței și a iresponsabilității umane. Din fericire, tot mai mulți oameni încearcă să ia atitudine, nu doar companii, ci și persoane fizice individuale. Numărul de idei creative este nesfârșit, să vedem câteva!

    Vizualizează
  • soluții naturale de întinerire a pielii! - blog

    Soluții naturale de întinerire a pielii!

    Poți începe lupta împotriva combaterii ridurilor și a semnelor vizibile de îmbătrânire, chiar și atunci, dacă nu dorești să utilizezi produse cosmetice care conțin materiale sintetice. Secretul constă din ingrediente naturale bine alese. Îți voi prezenta cei mai buni agenți naturali de reducere a ridurilor!

    Vizualizează
  • noi manne vegane în gama de sortimente - blog

    Noi Manne vegane în gama de sortimente

    Sunt foarte mândră datorită faptului că alte nouă Manne au dobândit certificarea Vegan Society, printre care se numără și trei produse nou-nouțe! Îți voi prezenta cele nouă specialități ce trebuie să facă parte din arsenalul de înfrumusețare al fiecărui vegan.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe