Dermatita atopică se vindecă
dermatita atopică se vindecă

Dermatita atopică se vindecă



Aproximativ 10% din populația lumii se luptă cu o anumită formă de eczemă. Dacă te numeri printre cei afectați, trebuie să afli neapărat cauza care a provocat această reacție a pielii.

Găsirea cauzei poate fi un proces dificil, pentru că simptomele eczemei se pot modifica odată cu vârsta și pot fi confundate ușor cu alte afecțiuni ale pielii. Fără ajutorul unui profesionist, nu poți decât s-o tratezi pe bâjbâite și să pierzi timp prețios până să găsești tratamentul potrivit.

Eczema – numită și dermatită atopică – provoacă înroșiri ale pielii, mâncărime, bubițe, escuamări pe anumite porțiuni ale corpului. Acest tip de inflamație este invariabil provocat de un dezechilibru al sistemului imunitar. Diagnosticată în funcție de simptome externe, nu poate fi tratată eficient numai pe cale externă – cremele amelioriază situația pe anumite perioade de timp, dar nu vindecă definitiv. Este crucial să înțelegi, atât factorii declanșatori externi, cât și cauzele care determină acest tip de reacție imună, altfel e imposibil să te vindeci și ea va reveni mereu.

Tenul uscat este predispus la aciditate, ceea ce împiedică glandele sebacee să funcționeze adecvat. Este un cerc vicios: ne spălăm cu geluri de duș acide, ne dăm cu loțiuni de corp acide, împiedicând astfel pielea să acționeze normal. Eczema nu este o boală – este un simptom al incapacității corpului de a se detoxifica.

Tratamentul eczemei


Unturi și săpunuri naturale

Trebuie să ataci eczema pe mai multe fronturi în același timp. Pe de-o parte trebuie să identifici cauzele dezechilibrului intern. Pe de altă parte, trebuie să-ți tratezi pielea și să o ajuți să se regenereze. Pielea reprezintă linia întâi a sistemului nostru imunitar și de aceea trebuie să o protejăm evitând chimicalele și celelalte substanțe artificiale care îi afectează echilibrul natural. Suprafețele pielii afectate de eczemă au nevoie de o atenție suplimentară – poți calma inflamația, senzația de uscăciune și mâncărimea folosind agenți naturali. Cremele anti-eczemă ușurează situația pe termen scurt, dar o soluție mai adecvată pe termen lung este să scapi de toate chimicalele. Folosește săpunuri și produse naturale (100% vegane) pentru toaleta zilnică. Un avantaj enorm al săpunurilor și produselor naturale este că pot fi folosite pentru orice zonă a corpului și pot ajuta pielea în mod eficient.

Iată o recomandare de îngrijire zilnică, pe care o poți introduce în rutina ta zilnică:


Săpunul din Ulei de măsline extra virgin, supranumit și „Regele Săpunurilor”, conţine în exclusivitate numai ulei de măsline extra virgin și apă. Este excepţional de fin şi delicat cu pielea. Intens hidratant şi bogat în antioxidanţi, calmează iritațiile dermatitei atopice.

În completarea îmbăierii cu acest săpun, recomandăm Untul de Shea Organic, atât pentru îngrijirea feței, cât şi a corpului. Este hrănitor, hidratant și nu astupă porii. E important să ştii că, untul de shea se aplică cel mai bine pe pielea umedă. De asemenea, nu trebuie folosită o cantitate mare de unt, o dată. Scoate o cantitate mică din recipient, topește-o în palme şi apoi masează pielea.

Nu uita, untul de shea, din toate colțurile lumii, are un miros specific. Dacă vei considera că nu poți suporta bine untul de shea nerafinat, atunci îți voi recomanda unul aromat în mod natural special conceput pentru pielea sensibilă cu dermatită a copiilor mici și (nu numai) anume, Untul de shea spiriduș, ce la fel, nu conține uleiuri esențiale, nerecomadate în cazul afecțiunii prezentate sau Untul de shea Premium.


Cei mai importanți 5 factori declanșatori ai eczemei

  1. Chimicalele care intră în contact cu pielea: cosmeticele, substanțele de curățat, detergenții
  2. Lâna și fibrele sintetice
  3. Stresul
  4. Produsele lactate, ouăle, alunele din alimentație
  5. Vremea rece, vântul, curentul, umiditatea scăzută

9 lucruri de ținut minte, dacă ești predispusă la eczemă

  1. Încearcă să eviți chimicalele/alcoolul pentru curățarea pielii
  2. Nu folosi produse de exfoliere pentru curățare – provoacă iritații și chiar crăpături ale pielii în zonele mai uscate
  3. Apa de la robinet usucă pielea – nu-ți face pielea să sufere! Hidrateaz-o cu unturi naturale după fiecare baie!
  4. Instalează umidificatoare în casă – aerul uscat deshidratează pielea
  5. Bea 2 litri de lichide pe zi. Băuturi sănătoase: apă, ceaiuri din plante, sucuri naturale de fructe și legume.
  6. Limitează timpul de expunere neprotejată la soare
  7. Scapă de toate produsele cu chimicale, care pot determina apariția eczemei: substanțele sintetice pentru spălat, balsamurile și cosmeticele
  8. Limitează consumul de alcool, sau redu-l la zero
  9. Nu fuma și nu te stresa – ambele îmbătânesc pielea și nu-ți aduc niciun beneficiu.

Evită potențialii alergeni:

  • Laptele de vacă
  • Făinoasele (Glutenul)
  • Alunele
  • Ouăle
  • Roșiile
  • Conservanții, coloranții
  • Antibioticele – în special derivații penicilinei

Non-alergeni care pot declanlșa alergii:

Peștele, crabii și creveții, soia, citricele și ciocolata

Consumă alimente bogate în fibre, legume galbene sau verzi – pentru că sunt bogate în beta-caroteni. Redu cantitatea de proteine. O cură anti-Candida poate fi foarte eficientă pentru că eczema e cauzată uneori de o infecție fungică.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe