Cum să prepari sushi de fructe!
cum să prepari sushi de fructe!

Cum să prepari sushi de fructe!



Dacă până acum nu ți-a surâs versiunea tradițională de sushi, atunci sushi de fructe a fost inventat pentru tine. O specialitate de desert vegan, fără lapte, fără carne și fără făină care este ideală pentru oaspeți! Arată superb, iar gustul este special.

Recunosc faptul că prepararea de sushi mi-a stârnit întotdeauna interes, dar am preferat ca în loc de pește crud și foi de alge, să încerc mai degrabă o alternativă dulce, fructată și sănătoasă. Și un alt aspect important, să fie ușor și rapid de preparat. Sushi de fructe este unul dintre cele mai creative tipuri de sushi, care de curând a devenit destul de popular și aduce o nouă dimensiune acestei specialități gastronomice tradiționale japoneze.

Iată o super rețetă, perfectă pentru o gustare de weekend. Prepararea sa nu este deloc complicată, iar rezultatul vorbește de la sine!


Ingrediente:
1,5 cești de orez sushi (sau „shari”, orez cu bob rotund)
2 cești de apă
3 linguri de zahăr din floare de cocos
1 vârf de sare
1 ceașcă de lapte de cocos sau o jumătate de ceașcă de pastă de cocos
interiorul unei păstăi de vanilie
½ ananas proaspăt
3 kiwi
1 mango
8 căpșuni

Pentru rulare vei avea nevoie de un suport farfurie din bambus și de o folie alimentară.

Preparare:
În primul rând, gătește orezul în apa cu zahărul și vanilia, timp de aproximativ 15 minute, apoi amestecă în compoziție pasta de cocos sau laptele de cocos și pune capacul. Pune oala la o parte pentru a se răci, timp în care se va solidifica și absorbi laptele de cocos. Este important să absoarbă complet lichidul, iar astfel, toarnă pentru început mai puțin lapte de cocos.

Între timp, putem începe pregătirea fructelor: curăță ananasul și taie-l în fâșii (jardiniére) de aproximativ 1 cm, iar apoi, în același stil și kiwi. Căpșunile și mango se taie în foi subțiri. Cu ajutorul unui șervet sau prosop de bucătărie, ștergeți umiditatea de pe fructe. Când ai terminat și cu acest pas, întinde suportul din bambus peste care așezi folie alimentară. Adaugă peste folie aproximativ 4 până la 5 linguri de orez și netezește-l astfel încât să obții un dreptunghi gros de 1 cm. Așează fructele orizontal pe mijlocul dreptunghiului astfel încât să formeze o linie, dar poți prepara și cu 2 rânduri de fructe. După aceasta, tot ceea ce mai ai de făcut, este să înfășori totul cu ajutorul foliei și a bambusului, iar apoi să tai cu un cuțit bine ascuțit, inele de sushi de 1,5 cm grosime. Dacă dorești să ornamentezi micile delicatese, atunci poți pune felii subțiri de mango peste rulourile de sushi. Din orezul rămas, poți realiza felii maki, astfel: așează orezul în mici grămăjoare a câte 4-5 cm, iar apoi decorează-le cu fructele rămase.

Dacă îți dorești să exacerbezi atmosfera exotică după un desert delicios, atunci îți sugerez să încerci apa florală Manna de santal, ce, datorită aromei rafinate, te va transpune în lumea fascinantă și plină de farmec a grădinilor orientale.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • 3 ingrediente străvechi regăsite și în manne! - blog

    3 ingrediente străvechi regăsite și în Manne!

    Încă din cele mai vechi timpuri plantele medicinale au jucat un rol important în viața oamenilor. Șamanii și Femeile Înțelepte atribuiau puteri magice acestor plante și le foloseau pentru vindecarea fizică și spirituală. Aici la Manna, ne folosim de aceste cunoștințe antice, atunci când amestecăm cele mai pure extracte din ierburi în compozițiile produselor noastre.

    Vizualizează
  • probleme de piele? aşa le poţi trata acasă! - blog

    Probleme de piele? Aşa le poţi trata acasă!

    Iritaţiile pielii, însoţite de senzaţii de arsură, mâncărime îţi pot distruge zilele strălucitoare ale primăverii și pot avea un efect negativ asupra stării tale. Nu-ţi face griji, majoritatea acestor simptome pot fi tratate în mod eficient prin practici simple acasă. Din nou, invităm puterea naturii, deoarece aceasta este cel mai minunat „doctor”.

    Vizualizează
  • ce destăinuie floarea ta preferată despre tine - blog

    Ce destăinuie floarea ta preferată despre tine

    „Spune-mi ce floare îți place și îți voi spune cine ești!” - chiar și aşa ar putea suna zicala, floarea ta preferată spunând foarte multe despre tine. Îţi arăt cele mai populare flori, şi, de asemenea, îţi voi spune ce tip de personalitate ascund. Iată marele test al florilor!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe