Cele 7 secrete ale unui picnic perfect
cele 7 secrete ale unui picnic perfect

Cele 7 secrete ale unui picnic perfect



Căldura plăcută, ciripitul păsărilor, întâlnire romantică sau cu prietenii - şi un coş pentru picnic plin de bunătăţi. Sună bine, aşa-i?

O zi petrecută cu familia, prietenii sau partenerul este programul perfect pentru o zi de vară. Aveţi timp de pierdut stând în umbră pe o pătură, la poveşti, cu mâncare şi băutură gustoasă, la joacă sau în excursie.

La prima vedere, picnicul poate suna prea complicat din cauza pregătirilor, dar crede-mă, eforturile merită, puţine activităţi sunt atât de plăcute.


Nu e atât de complicat să organizezi un picnic cum te-ai aştepta, dar sunt câteva lucruri de care trebuie să ţii cont:

1. Găseşte locul perfect


Puteţi pleca într-un luminiş, la munte, pe malul apei, dar şi spaţiul verde al unui parc poate oferi ambianţa perfectă. E important să te gândeşti cum veţi ajunge acolo, dacă există apă curentă, grup sanitar, cât trebuie să cari până ce despachetaţi totul.

2. Gândeşte-te pe cine vei invita

Dacă vor fi prezenţi şi copiii sau persoanele mai în vârstă, ţine cont şi de nevoile lor când stabileşti meniul. Merită să te gândeşti la posibilele activităţi pentru cei mici, în timp ce cei mari stau la poveşti. Minge, jucărie pentru suflat baloane, frisbee, zmeu - sunt mereu populare. Nu e o idee rea să pregăteşti reviste sau rebusuri pentru adulţi, dar eu prefer jocurile de societate care niciodată nu au dat greş.

3. Coşul pentru picnic, lada frigorifică

Nu trebuie să împachetezi totul într-un coş împletit clasic, deşi arată foarte bine. Orice alegi, trebuie să fii atentă să nu fie prea greu, dar să aibă rezistenţă şi spaţiu pentru separarea obiectelor grele şi dure de alimentele moi care se deformează uşor.

4. Mâncare şi băutură

Indiscutabil, sunt printre cele mai importante lucruri. Dar care sunt mâncărurile potrivite pentru un picnic? Cel mai simplu e să pregăteşti sandvişuri, să mai pui câteva flacoane de răcoritoare, câteva felii de prăjituri şi câteva fructe. Însă coşul tău poate avea un conţinut mult mai colorat şi mai interesant.
În funcţie de cât timp trebuie să păstrezi alimentele şi băuturile cu acumulatorul de gheaţă sau fără răcire, poţi pregăti şi salate, bunătăţi tartinabile, ronţăieli proaspete verzi, poţi pregăti sosuri şi siropuri în flacoane mici.

5. Farfurii, pahare, tacâmuri, împachetare

Trebuie să planifici lucrurile în aşa fel încât să ai nevoie de cât mai puţine dintre acestea. Dacă pregăteşti ceva de băut în flacoane (de sticlă) separate pentru fiecare participant şi bucate care nu necesită farfurii şi tacâmuri, nu trebuie să-ţi faci griji din cauza cantităţii de resturi lăsate şi veselă de spălat. În plus, vei avea şi un bagaj mult mai uşor. Pentru orice eventualitate, să ai unul sau două cuţite tăioase sau pentru uns, suficiente şerveţele şi gândeşte-te şi la adunarea resturilor.

6. Detergenţi şi cosmetice

Cred că nu mai trebuie să menţionez să ai la tine cremă solară pe care s-o aplici la fiecare două ore, cel mult. Insectele pot fi foarte neplăcute. Dacă pregăteşti o soluţie anti-ţânţar şi anti-căpuşă, vei găsi sugestii într-o postare mai veche (LINK). Dacă nu este apă curentă curată în apropiere, să aveţi la dispoziţie un pachet de şerveţele umede pentru mâini şi faţă.

7. Cel mai important

Odihneşte-te, bucură-te de timpul liber, de companie, de vară!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe