Cea mai bună dulceață homemade de trandafiri cu lavandă
cea mai bună dulceață homemade de trandafiri cu lavandă

Cea mai bună dulceață homemade de trandafiri cu lavandă



V-am adus o rețetă exotică, ce închide într-un borcan gustul cel mai zemos al sezonului trandafirilor și al lavandei. Este ușor de realizat, dar efectul redat este cu atât mai sofisticat și mai special.

Prepararea de dulceață a devenit un trend în vogă, și nu din întâmplare: delicatesele homemade sunt unicate, iar fiind preparate în casă, pot fi chiar dietetice, exact precum rețeta specială de mai jos.

Cu această rețetă sofisticată, vei înregistra cu siguranță un mare succes, întrucât cele două ingrediente de bază, trandafirul și levănțica, vor crea un gust armonios și unic care va încânta pe toată lumea.

Ingrediente:
  • Aproximativ 150 de grame de petale proaspete de trandafir clătite bine, sau 2,5 pumni de muguri sau petale de trandafiri uscate
  • 20 fire de lavandă proaspătă sau 12 fire de lavandă uscată
  • interiorul unei păstăi de vanilie
  • 400-500 de grame de zahăr din floare de cocos sau zahăr de mesteacăn
  • 6 mere decojite

Mod de preparare:

Prima dată pregătim trandafirul și lavanda. Dacă ai petale proaspete de trandafir, atunci taie-le în bucăți mai mici și clătește-le bine cu apă rece, astfel încât să fie curățate de orice posibilă contaminare. Dacă vei folosi muguri mici de trandafiri uscați, nu trebuie să clătești cu apă. Ia firele de lavandă și fărâmițează florile de lavandă. Asigură-te că nu se vor amesteca bucăți de tulpină cu petalele purpurii. Apoi pregătește baza: taie merele în felii mai mici, nu folosi cotorul și porțiunile cu sâmburi, pe acelea compostează-le. Sfărâmă ușor merele cu ajutorul unei furculițe, atât cât să elibereze puțină zeamă, apoi amestecă-le cu îndulcitorul și începe să fierbi totul încet. Dacă ai obținut o pastă lichidă, atunci strecoară totul pentru a elimina cojile de măr. Elementele nutritive rămân, dar din cauza consistenței sale, este mai bine dacă nu rămân și cojile în dulceață. Nu arunca totuși excesul de coajă, întrucât reprezintă nutrientul perfect pentru plante. Continuăm fierberea dulceței: amestecă semințele fine negre care au fost scoase din păstaia de vanilie, apoi adaugă la compoziție trandafirul și levănțica. Mai fierbe totul încă 10 minute.

Având în vedere că vorbim despre o specialitate naturală, fără conservanți, este foarte important ca dulceața să ajungă în borcane sterilizate. Cu ajutorul unui clește din metal, adaugă borcănelele (aproximativ 5-6 borcănele de 150 ml) într-o oală plină cu apă clocotită, iar astfel le vei steriliza complet. Adaugă dulceața în borcănele astfel încât, acestea să fie menținute în continuare în apă clocotindă pe exterior, creând astfel, un mediu complet sterilizat. Dacă ai terminat de umplut borcanele, atunci pune-le capace sterilizate deopotrivă. Următorul pas este să acoperi bine și în straturi groase, cu pături, toate borcanele, pentru a crea mediul perfect de răcire lentă, ceea ce va însemna aproximativ 2-3 zile. Asigură-te că borcanele sunt orientate în jos, cu capacele în joc, asigurând o închidere etanșă garantată.

Cel mai bine este dacă vei consuma la o singură masă un borcănel din această dulceață, așadar, îl poți menţine la frigider, după deschidere, maxim 2 zile. Dacă dorești să intensifici experiența gustului, consumă alături de mirifica dulceață, ceai rece de lavandă sau de trandafiri, ce te va răcori și calma.

Dacă dorești să intensifici la maxim atmosfera de lavandă, atunci vaporizează ulei esențial Manna de lavandă, pur 100%, pentru a resimți aroma magică, chiar și în timpul fierberii dulceței.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • mango, super fructul exotic - blog

    Mango, super fructul exotic

    Fructul-minune zemos, cu pulpă de un galben-superb. Mango mai este supranumit și Regele Fructelor, conținutul de nutrienți și gustul său ceresc reprezintă o revigorare profundă a întregului trup.

    Vizualizează
  • dincolo de zona de confort - blog

    Dincolo de zona de confort

    „Tot ceea ce îți poate face viața mai bună se află dincolo de zona ta de confort”, spune zicala și există puțin adevăr în ea. Te-ai întrebat vreodată ce ar fi dacă ți-ai ocoli modul obișnuit de gândire pentru a încerca ceva nou? Dacă ți-ai reîmprospăta viața și dacă ai trece la nivel superior de armonie? Limitele sunt stabilite pentru noi înșine, dar am o veste bună, de aceea le putem distruge. Cum anume? Rămâi alături de mine și ai să vezi!

    Vizualizează
  • din gunoi valoare: așa se reciclează deșeurile oceanice - blog

    Din gunoi valoare: așa se reciclează deșeurile oceanice

    Cinci miliarde de deșeuri de plastic. Nu este o glumă, cam atât se estimează că înoată mări din cauza neglijenței și a iresponsabilității umane. Din fericire, tot mai mulți oameni încearcă să ia atitudine, nu doar companii, ci și persoane fizice individuale. Numărul de idei creative este nesfârșit, să vedem câteva!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe