Ce aduce încălzirea globală?
ce aduce încălzirea globală?

Ce aduce încălzirea globală?



Astăzi, schimbările climatice, nu mai pot trece neobservate. Verile mai calde, topirea Antarcticii și o varietate de fenomene meteorologice extreme indică faptul că ceva nu este în regulă. Și în acest caz, cheia constă din asumarea responsabilității: dacă fiecare dintre noi face doar un pas mic, deja putem ajuta enorm planeta.


Anul trecut, New York Times a realizat măsurători care indică numărul mediu de zile dintr-un an în care am suferit de temperaturi de peste 32 de grade Celsius. Nu este surprinzător faptul că numărul este alarmant de mare, iar cu adevărat șocant este atunci când analizăm modul în care aceasta afectează diferite părți ale Pământului. Potrivit cercetătorilor, cea care va suferi cele mai mari pierderi de pe urma schimbărilor climatice va fi India, care suferă deja de căldură, unde temperaturile au crescut deja în această vară până aproape de 50 de grade. Nici oamenii care trăiesc în zone umede nu se vor descurca prea bine, deoarece temperaturile deja mari se vor resimți și mai fierbinți.

Dacă, inclusiv pe baza propriei experiențe, mai există îndoieli cu privire la faptul că verile sunt cu adevărat mai calde, atunci ar trebui să fim conștienți de măsurătorile la nivel mondial, conform cărora ultimii cinci ani sunt cei mai calzi din istoria planetei.

Situația este atât de gravă, încât, conform estimărilor îndrăznețe, creșterea temperaturilor va provoca peste 9 milioane de decese anual, până în anul 2100. În plus, din păcate, încălzirea globală va afecta cel mai probabil pătura mai săracă a populației, deoarece economia este foarte slabă în aceste zone, dar, de fapt, cu toții vom resimți problemele ce vor exista în ceea ce privesc alimentarea cu hrană și apă potabilă.

La auzul atâtor vești nefavorabile, ne punem întrebarea cine este responsabil pentru toate acestea? O mare majoritate a cercetătorilor consideră că principala cauză a caniculei aflată în continuă creștere sunt emisiile de gaze cu efect de seră sau activitatea umană: risipa excesivă și poluarea mediului. Trebuie menționat, totuși, că rolul omului în schimbările climatice este mai puțin clar, iar acest lucru este bine ilustrat de controversele legate de topirea gheții din Antarctica. Potrivit cercetătorilor, 75.000 de kilometri pătrați de gheață se desprind zilnic în Antarctica zilnic, deoarece furtunile sunt atât de violente, încât rup suprafața mai subțire a gheții. Deși există multe semne conform cărora schimbările climatice ar putea fi cauza formărilor furtunilor violente, acest lucru nu poate fi declarat cu certitudine. Motivul din spatele acestei nesiguranțe constă din posibilitățile de cercetare a gheții prin intermediul imaginilor din satelit, numai din ultimii 40 de ani. Din punct de vedere științific, acest interval de timp este mult prea scurt pentru a trage concluzii certe. Unii cercetători sugerează că modificările în dimensiune a gheții ar putea fi rezultatul unui proces natural care are loc pe un interval de timp mai lung decât s-ar crede în prezent.

Astfel, cel mai probabil este ca în schimbările climatice să joace un rol major atât activitatea distructivă a omului, cât și procesele naturale. Dar înainte de a ajunge la punctul de disperare, merită să ne oprim o clipă. Gândește-te că toate fenomenele globale sunt alcătuite din activități mici. Acesta este motivul pentru care chiar contează dacă selectezi deșeurile, dar este la fel de important ca atunci când mergi la cumpărături, să iei cu tine o sacoșă textilă, pentru a nu fi nevoită să achiziționezi pungi din plastic.

Aici la Manna, lucrăm din greu pentru a reduce amprenta noastră ecologică, de exemplu, renunțând la cutia din carton ce ambala uleiurile esențiale și la nailonul în care erau ambalate săpunurile. Și, desigur, toate ingredientele noastre sunt naturale, lipsite de chimicale și sunt extrase direct din sânul naturii. Astfel, odată cu achiziționarea de Manne, nu doar că îți îngrijești pielea cu blândețe, dar faci un bine și Planetei noastre. Consider că, suntem cu toții responsabili de felul în care se schimbă soarta Pământului și de modul în care abordăm schimbările climatice. Această gândire se reflectă în faptul că protecția mediului reprezintă o parte a filozofiei Manna și, de fiecare dată când ne alegi pe noi, Pământul îți va mulțumi.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • usturoiul, planta medicinală cu o mie de fețe - blog

    Usturoiul, planta medicinală cu o mie de fețe

    Mirosul de usturoi sperie multă lume, deși este una dintre cele mai populare condimente, care are o mulțime de proprietăți cu rol de protecție a sănătății, iar gustul său este foarte bun. Ți-am pregătit câteva exemple despre cum și în combinație cu ce anume să consumi usturoiul!

    Vizualizează
  • 3 practici imbatabile pentru creșterea părului - blog

    3 practici imbatabile pentru creșterea părului

    Majoritatea dintre noi visăm la șuvițe lungi și strălucitoare, dar cum putem atinge acest lucru? Îți voi arăta cele mai bune sfaturi naturale pentru creșterea părului.

    Vizualizează
  • gene lungi în mod natural! - blog

    Gene lungi în mod natural!

    Gene bogate și lungi, care atrag atenția asupra ochilor strălucitori și conferă privirii adâncime. Acesta este visul fiecărei femei, nu întâmplător. Genele frumoase sunt un simbol al feminității și senzualității. Îți arăt cum poți stimula creșterea genelor, în mod natural!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe